online
rádióhallgatás
BELÉPÉS
Felhasználónév:
Jelszó:   [REGISZTRÁCIÓ]
HÍRLEVÉL
Név:*


E-mail:*


E-mail mégegyszer:*


Csíksomlyó

A Csíksomlyói Szűz Mária hazavárja gyermekeit

II. János Pál pápa mondta valaha: „Czestochowában mindig szabadok voltunk”. A magyarságnak is van egy ilyen titokzatos erőforrása, szent helye: Csíksomlyó. Különösen fontos ez az idei évben, hiszen a kegyhely most ünnepli fennállásának 500. évfordulóját. Ennek köszönhetően a Szentszék jubileumi évet hirdetett, vagyis minden zarándok az év minden napján teljes búcsút nyerhet.

 

Ne engedjük, hogy belepje a fű azokat az utakat, amelyek Csíksomlyóra vezetnek, és amelyek egymással összekötnek. A csíksomlyói zarándoklatokban különleges kincsek rejlenek, amelyekkel más zarándokutakban nem: a lélegzetelállítóan szép erdélyi táj, a hihetetlenül gazdag történelmi múlt és ősi hagyomány, az erdélyi emberek vendégszeretete és a kristálytiszta hegyi levegő, mely a tüdőnkön keresztül a lelkünket is megtisztítja.

 

Alapvető emberi igényünk, hogy életünk bizonytalanságaiban bátorítsanak, megvigasztaljanak bennünket. Egy-egy kilátástalannak tűnő élethelyzetben annyira vágyunk a vigasztaló szóra, mint a mindennapi betevő falatra, mint a kiszáradt föld az enyhet adó esőre. Bizonyosan ezért szeretünk Csíksomlyóra zarándokolni, mert itt megtapasztaljuk a Szűzanya vigasztaló, lelki simogatását, anyai bátorítását. Kilépve a mindennapok ritmusából, próbáljuk meg hátunk mögött hagyni gondjainkat, elfoglaltságainkat, hogy az Úr áldása, szerető figyelme kísérje zarándoklatunkat. Aki elég éber és figyelmes, mindennap megcsodálhatja a természet szépségeit, a napfelkeltét és a naplementét.

 

Hazamegyünk, mert Édesanyánkhoz megyünk! Hol is lehetnénk jobban otthon a világban, ha nem a csíksomlyói „napba öltözött asszony” palástja alatt? Neki van egyedüliként kulcsa gondokkal terhelt, szenvedésektől gyötört, de mégis hittel reménykedő szíveinkhez. Ott otthon leszünk, bármely szögletéből jöttünk is e széles világnak. A zarándoklás jelenleg világszerte reneszánszát éli. Az emberek vágynak rá, keresik a lehetőséget, hogy a megszokott hétköznapokból kiszakadva új formában találkozzanak önmagukkal, a tájjal, az ott élő emberekkel, rátekintsenek életükre, keressék a Természetfölöttit és közelről megtapasztalhassák imáik meghallgattatását.

 

Csíksomlyót a magyarság legkeletibb és egyben a legnagyobb búcsújáró helyeként tartják számon. A magyarság egyik legáldottabb szentélye. A pünkösdi búcsúk zarándokok százezreit vonzzák a világ minden részéről. A ferences kegyhely, a Székelyföld szimbólumává váló kéttornyú templom legféltettebb, legszebb és legértékesebb kincse a központi oltár Mária-szobra. A csíksomlyói Segítő Mária-szoborról azt állítják, hogy Európa (talán a világ) legnagyobb fából készült kegyszobra. Emberfeletti magasságú, 2,27 méter.

 

Plakát letöltés (1)

Plakát letöltés (2)

 

A Mária Rádió célja, hogy minden magyar ember életében legalább egyszer eljuthasson Csíksomlyóra. Különösen fontos ez idén, a csíksomlyói kegyszobor jubileumi évében. A Mária Rádió ezért mindenkinek ajánlja a következő lehetőségeket:

 

Felnőtteknek

Diákoknak

Mária Rádió • 1133, Budapest, Gogol utca 28. • Telefon: 06 1 373 07 01 • E-mail: info@mariaradio.hu